Top

Christian Lemmerz: La Apparizione, 2017

La Apparizione Christiana Lemmerza, nastalo zgodaj leta 2017, ima namen porušiti stereotipe verskih podob in gledalca, gledalko pritegniti v neprijetno, bližnjo izkušnjo z gorečim truplom Jezusa Kristusa, ki “dežuje” žerjavico. Jezus in druge religiozne osebnosti so bile v umetnikovem delu prisotne že prej, ‘Bodybuilder’ Jezus pa se je prvič pojavil v Lemmerzovem opusu leta 2013 v obliki kipa. Tukaj oživi v smrti, njegove valoveče mišice se zgrbijo v agoniji in kapljajo zlato kri v fizični prostor gledalca. Namen tega dela navidezne resničnosti je izboljšati odnos gledalca do podobja; njegova lepota, presežek, smrt in bolečina.

La Apparizione je bil prikazan v okviru bienala Arte 2017 – 57. mednarodne umetniške razstave v Fondazione Cini v okviru poletne predstavitve Fundacije Faurschou v Benetkah.

Khora Contemporary

https://khoracontemporary.com/

Khora Contemporary je zasnovana kot most med umetniki in razvijalci virtualne resničnosti. Umetnikom nudimo najboljšo asistenco pri razvoju in sprostitvi njihovih domišljijskih vizij med raziskovanjem tega novega medija in neomejenih možnosti njegove uporabe. Ponujamo jim priložnost za umetniško raziskovanje globin virtualne resničnosti in iskanje navdiha za ustvarjanje novih del. Z najsodobnejšo tehnologijo in vznemirljivim seznamom umetnikov, ki so pripravljeni sodelovati, bo Khora Contemporary zagotovo postalo pionirsko podjetje na področju tega osupljivega novega medija, ki zagotavlja najboljšo kakovost gledalčeve izkušnje. Zgolj vprašanje časa je, kdaj bodo umetniška dela virtualne resničnosti naselila stalne zbirke muzejev, javne prostore in naše dnevne sobe. Naše poslanstvo je vzpostaviti tehnologijo virtualne resničnosti kot široko uprabljanega medija znotraj umetnosti in postati izbrano podjetje za produkcijo umetnosti navidezne resničnosti v umetniškem svetu. Naša vizija je biti vodilni na področju umetnosti navidezne resničnosti, pri čemer umetnika postavljamo v središče procesa. Khora Contemporary je čopič, s katerim umetnikove ideje oživijo v virtualni resničnosti. Glede na strokovno znanje Khore na področju virtualne resničnosti in dolgoletno prisotnost fundacije Faurschou v najbolj profesionalnem segmentu sveta umetnosti, je Khora Contemporary povsem pripravljena na širjenje umetniške prakse v mediju virtualne resničnosti.