Top

KIBLIX 2020 Preddogodek / Spletna delavnica animacije: Rotoskopiranje

Torek / 24.11.2020 /  6:00pm  @ZOOM

Rotoskopiranje (rotoscoping) je animacijska tehnika, ki jo animatorji uporabljajo za nizanje filmskih posnetkov, kadra za kadrom, da ustvarijo realistično akcijo. Na delavnici bomo spoznali kaj lahko razumemo kot rotoskopiranje ter se naučili uporabe programske opreme za zajemanje podob ter grafično in video animacijo. Pri delu se bodo uporabljali fotoaparati ali video kamere. Delavnica je namenjena tako tistim brez izkušenj, kot tudi bolj izkušenim, ki bi želeli znanje nadgraditi. Spoznali bomo umetniške projekte narejenih z uporabo tehnike rotoskopiranja, v skupini pa bomo zasnovali in izvedli kratke animacije. Spoznavali bomo raznovrstno uporabnost opreme za izdelavo grafike, premikajoče slike, animacije, ki jih lahko uporabimo za gif filme, animirane grafike ali clip art. Srečanji bosta potekali 24. in 27. november, med srečanji bodo udeleženci delali samostojno.


Z veseljem napovedujemo spletne delavnice ustvarjalnih računalniških tehnik, ki jih bosta vodila animator, video- in multimedijski umetnik Jože Slaček in videograf, fotograf, grafični oblikovalec ter ilustrator Kristijan Robič. Na delavnici bosta udeležencem posredovala značilnosti ustvarjalnih projektov narejenih z uporabo predhodno posnetih filmskih ali video sekvenc, ki jih prerišemo v animirane slike. Delavnica bo potekala preko medmrežne strani, na kateri bodo podani opisi različnih tehnik od snemanja, spreminjanje posnetka v nize slik za risanja, sintetičnih in kolažnih tehnik za animiranje.

Prijave na delavnice potekajo do ponedeljka, 23. novembra (v kolikor boste zamudili datum, nam vseeno pišite), na e-naslov irena.boric@kibla.org. Delavnice so brezplačne.