Top

Spletna delavnica animacije: Animirana fotografija

Četrtek / 17.12.2020 /  6:00pm  @ZOOM

Animirana fotografija je preprosta animacija ustvarjena iz/v fotografije/i, ki ustvarja iluzijo gibanja, saj s preobrazbo skozi čas spremeni videz zaradi dodanega gibanja in se lahko uporablja v multimedijskih projektih, v oglaševanju, lahko so tudi zabavna .gif premikajoča se sporočila ipd. Animira se lahko ozadje, kot tudi detajli fotografije, večje ali manjše površine, dodajajo se elementi za gibanje, lahko se dodata video in zvok.
Na delavnici bomo spoznali kaj lahko razumemo kot »animirana fotografija« ter se naučili uporabe opreme/programske opreme potrebne za izdelavo animirane fotografije, za izdelavo ter obdelavo animirane fotografije. Delo na daljavo je namenjeno tako mlajšim brez izkušenj, kot tudi tistim, ki bi radi z računalniškimi orodji, kaj več naredili. V skupini bomo zasnovali in izvedli kratke animacije. Srečanji bosta potekali 14. in 17. decembra, med srečanji bodo udeleženci delali samostojno.

Delavnico bo vodil: Kristijan Robič

Primeri animiranih fotografij:
https://vimeo.com/50672419


Z veseljem napovedujemo spletne delavnice ustvarjalnih računalniških tehnik, ki jih bosta vodila animator, video- in multimedijski umetnik Jože Slaček in videograf, fotograf, grafični oblikovalec ter ilustrator Kristijan Robič. Na delavnici bosta udeležencem posredovala značilnosti ustvarjalnih projektov narejenih z uporabo predhodno posnetih filmskih ali video sekvenc, ki jih prerišemo v animirane slike. Delavnica bo potekala preko medmrežne strani, na kateri bodo podani opisi različnih tehnik od snemanja, spreminjanje posnetka v nize slik za risanja, sintetičnih in kolažnih tehnik za animiranje.

Prijave na delavnice potekajo do ponedeljka, 23. novembra (v kolikor boste zamudili datum, nam vseeno pišite), na e-naslov irena.boric@kibla.org. Delavnice so brezplačne.