Top

MikoMitologije: Pripovedniške spore in kartografije

Torek / 30.03.2021 /  6:00pm  @ Zoom

Zoom povezava: https://zoom.us/j/95571372062

Pripovedniške spore so tretje vozlišče na miceliju delavnice MikoMitologije: Pripovedni krog. Nabirali in izbirali bomo genetski material za svoje spekulativne, mitološke zgodbe v mediju, ki nam najbolj odgovarja: zapis, fotografija, video, zvok.  

Pri razpletanju četrtega vozlišča bomo izrisali kolektivni pripovedniški zemljevid s kraji, ki jih še ni, a jih bomo ustvarili.


MikoMitologije: Pripovedni krog bo on/offline performativna delavnica, ki bo v glavah udeležencev in med njimi stkala micelij z zgodbami o gobah in njihovih praksah preživetja. Spraševali se bomo, kaj nas gobe lahko naučijo in kako njihove modrosti prevesti v sodobno mitologijo. Pisali, snemali, risali in sestavljali bomo spekulativne zgodbe o svetu gliv, ki kot biološka infrastruktura povezujejo podzemlje celotnega planeta.

Potovali bomo po miceliju in raziskovali njegova vozlišča, ki jih vidite na priloženem zemljevidu. Ob vsakem srečanju bomo razvozlali dve vozlišči pripovednega kroga: Pletenje mrež in nabiralci gob, Pripovedniške spore in kartografije in na koncu Gobje zgodbe in mitološko gojišče.

Za sodelovanje na delavnici ni potrebno predhodno znanje, a potrebujete računalnik, internetno povezavo, katerikoli brskalnik, pametni telefon s slušalkami in urejevalnik besedila. Delavnica bo izvedena v treh srečanjih in bo potekala v angleškem jeziku, vsako bo trajalo dve uri, potekala pa bodo preko spletne platforme ZOOM.

Prijave so odprte do 19. marca 2021 na irena.boric@kibla.org. Udeležba je brezplačna.