Top

Iz arhiva Postaje DIVA: Spletno in skupno

Četrtek / 29.04.2021 /  7:00pm  @ kiblix.org/streaming

Gostja: Anja Medved

Ogledali smo si film Anje Medved in Patricije Maličev, v katerem se o zagatah človeštva pogovarjata z ustvarjalcem, znanstvenikom in filozofom. O okoljskih vprašanjih iz filozofskih perspektiv. Ali smo zaradi bliskovitega tehnološkega razvoja v protislovju do narave? Po ogledani projekciji je sledil pogovor selektorice Irene Borić z režiserko Anjo Medved ter sodelavko Postaje DIVA Vesno Bukovec.

Spored projekcij:

Anja Medved, Patricija Maličev, Zbrani – Zaupno o skupnem, 2013, 65′ (Produkcija: Kinoatelje, Zavod Kinoatelje, Zavod Kinokašča)

Spletne video projekcije
Iz arhiva Postaje DIVA

V sodelovanju s Postajo DIVA, digitalnim video arhivom iz Ljubljane, pripravljamo serijo spletnih video projekcij na temo računalniške in spletne umetnosti, dojemanja telesnosti v virtualnem okolju in posredovanih občutkov. Namen spletnih projekcij je seznaniti se z deli iz digitalnega arhiva, spoznati posamezne avtorice in avtorje ter ustvariti prostor za skupni premislek, diskusijo in izmenjavo znanja. Posamezni dogodek bo temeljil na izboru (tudi starejših) del iz arhiva Postaje DIVA in pogovoru z avtoricami in avtorji. Izhajajoč iz spletnega konteksta dogodkov bo poudarek na delih, s katerimi bi želeli odpreti razpravo o novi realnosti percepcije umetnosti skozi digitalno izkušnjo. Pogovore bosta moderirali Irena Borić in Vesna Bukovec.

Spletni prenos vseh srečanj boste lahko spremljali na https://kiblix.org/streaming.

Postaja DIVA je spletni in fizični arhiv, ki ga SCCA-Ljubljana razvija od leta 2005 z namenom raziskovanja, dokumentiranja, arhiviranja in predstavljanja umetniškega filma, videa in novomedijske umetnosti. Temelji na zbiranju video materialov v okviru razširjenega pojma nacionalnega konteksta in vključuje umetnice in umetnike, ki delujejo v slovenskem in/ali mednarodnem prostoru.

http://www.e-arhiv.org/diva/

Produkcija: KID KIBLA in SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA