Top

Gl1t̷c̛ḩ ̸ ͢Aŕt 101: Praktičen uvod v databending

Torek / 16.02.2021 /  6:00pm  

Delavnica pojasnjuje osnovno terminologijo dela s podatki ter daje vpogled v širše razumevanje strukture digitalnih datotek in sistemov. Na delavnici bodo udeleženci uporabljali brezplačno in svobodno programje za enostavne zvočne in tekstualne intervencije v digitalne vizualne datoteke ter tako ustvarjali glitch umetnost.

Udeležence prosimo, da si pred delavnico naložijo naslednje programe:
GIMP [Linux / macOS / Windows]
GHex [Linux] / Hexfiend [macOS] / HxD [Windows]


Gl1t̷c̛ḩ ̸ ͢Aŕt 101 je serija treh (16. 2., 23. 2. in 2. 3. 2021, 18:00–20:00) modularnih ‘glitch art’ delavnic, katerih namen je iskanje, dokumentiranje in kataliziranje nenavadnih in estetskih napak v digitalnih sistemih vizualnih datotek. Udeleženci_ke bodo spoznali_e delo z digitalnimi datotekami, svobodno programje ter procese digitalnega likovnega ustvarjanja, ki temelji na poznavanju pojmov (format, pomnilnik, kodek, program in licenca) kot gradbenih elementov sodobnega digitalnega ekosistema. Vsaka delavnica se bo začela s kratko predstavitvijo metod, tehnik in praks glitch ustvarjanja, s poudarkom na terminologiji in praksi databendinga. Delavnice bosta vodila umetnika, hekerja in organizatorja dogodkov Dina Karadžić in Vedran Gligo.

Za sodelovanje ne potrebujete specifičnega predznanja ali posebne opreme, potrebujete le osebni računalnik z mikrofonom in stabilno internetno povezavo. Delavnice so sestavljene iz treh dvournih srečanj, ki bodo potekala ob torkih (16. 2., 23. 2., in 2. 3.) preko odprte platforme talk.formatc.hr.

Prijave: irena.boric@kibla.org.
Udeležba je brezplačna.