Top

Abraham Avnisan

Abraham Avnisan je interdisciplinarni umetnik, katerega umetniška praksa je situirana na presečišču slike, besedila in kode. Z uporabo različnih nastajajočih tehnologij, vključno s 3D-skeniranjem, nadgrajeno resničnostjo in navidezno resničnostjo, ustvarja aplikacije za mobilne naprave, interaktivne instalacije in performanse z uporabo

Schedule

Abraham Avnisan je interdisciplinarni umetnik, katerega umetniška praksa je situirana na presečišču slike, besedila in kode. Z uporabo različnih nastajajočih tehnologij, vključno s 3D-skeniranjem, nadgrajeno resničnostjo in navidezno resničnostjo, ustvarja aplikacije za mobilne naprave, interaktivne instalacije in performanse z uporabo najnovejših tehnologij, ki skušajo skozi utelešenje jezikovnih strategij subvertirati dominantne narative.

Abraham je svoja dela predstavljal na državni in mednarodni ravni. Izbrane razstave, bienali in uprizoritve vključujejo: Inside Practice na Art Institute of Chicago v Chicagu, IL (2020),  Refiguring the Future v 205 Hudson Gallery v New Yorku , NY (2019);  Between Bodies v Henry Art Gallery v Seattlu, Washington (2018–19).

Abraham je na Brooklyn College magistriral iz poezije (MFA), na Art Institute of Chicago pa iz področja umetnosti in tehnologije (MFA). Je docent na Oddelku za nastajajoče medije in tehnologijo ter Oddelku za novinarstvo in masovno komuniciranje na Kent State University.