Top

DDTlab in AFormX

Raziskovalni laboratorij DDTlab deluje na področju kibernetike, virtualizacije, BCI sistemov in robotike. Laboratorij omogoča regionalno, nacionalno in mednarodno povezljivost. V okviru družbenih inovacij za pametne tovarne se skozi robotizacijo postavljajo zahteve za humanizacijo tehnologije. Robotizacija predstavlja eno izmed ključnih vej

Schedule

Raziskovalni laboratorij DDTlab deluje na področju kibernetike, virtualizacije, BCI sistemov in robotike. Laboratorij omogoča regionalno, nacionalno in mednarodno povezljivost. V okviru družbenih inovacij za pametne tovarne se skozi robotizacijo postavljajo zahteve za humanizacijo tehnologije. Robotizacija predstavlja eno izmed ključnih vej napredka na začetku 21. stoletja. Razvoj gre v smer vse večje avtonomnosti, fleksibilnosti in trajnosti. Tako sodoben »stroj« ni namenjen samo mehanskemu izvrševanju ene same funkcije, temveč postaja vse bolj samostojen akter, namenjen reševanju kompleksnih problemov, pred katere je postavljen posameznik, gospodarstvo, družba in človeštvo. Razvoj robotike je tako v resnici vse bolj razvoj vmesnikov med človekom in robotom, umetno inteligenco.

http://dd-trbovlje.si/

AFormX je dinamično visokotehnološko letalsko podjetje iz Trbovelj. Obsega prototipno delavnico, ki prvenstveno izdeluje in sestavlja ultralahka letala in kompozitne dele za letalsko industrijo, in razvojni oddelek, v katerem med drugim poteka razvoj simulatorjev letenja, ki uporabljajo očala za virtualno resničnost, ter spletne portale za oddaljeno učenje. Njihovi najboljši projekti nastajajo na presečišču znanj interdisciplinarne ekipe, ki se ne boji izzivov. AFormX je prejel številna priznanja, med katerimi sta najvidnejši leta 2018 prejeto Zlato priznanje za inovacijo, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, in zmaga na natečaju za najhitrejši električni dirkalnik, ki ga je leta 2019 razpisala Royal Aeronautical Society.

http://www.aformx.si/