Top

Erik Parker

 

Schedule

Erik Parker se je rodil leta 1968 v Stuttgartu v Nemčiji, kasneje pa se je preselil v San Antonio v Teksasu. Trenutno živi in dela v New Yorku. Parker je obiskoval Univerzo v Teksasu v Austinu, preden je magistriral iz likovne umetnosti na Purchase College v New Yorku.

Erik Parker je znan po svojih natančno poslikanih in organiziranih svetovih kaosa, ki obstajajo znotraj njegovih živobarvnih, močno slojevitih, zelo nasičenih platen, ki brenkajo na tradicionalne zvrsti portreta in tihožitja. Parker črpa navdih iz različnih elementov ameriške subkulture – psihedelije, underground stripov, Chicago Imagistov, hip hopa in heavy metala, pa tudi Picassa, Francisa Bacona in Roya Lichtensteina.

Leta 2000 je bil vključen v prvo razstavo Greater New York na MoMA PS1, samostojno je razstavljal v galeriji The Cornerhouse (Manchester, Anglija), De Appel (Amsterdam), Muzeju moderne umetnosti v Fort Worthu (Teksas), Colette (Pariz) ), Honor Fraser (Los Angeles) in Galleri Faurschou (Kopenhagen, Danska).