Top

MikoMitologije: Pletenje mrež in nabiralci gob

Torek / 23.03.2021 /  6:00pm  @Zoom

Zoom povezava: https://zoom.us/j/98548892473

Mreženje je prvo vozlišče na miceliju delavnice MikoMitologije: Pripovedni krog. Začeli bomo plesti mrežo s performativnim predavanjem o očarljivem svetu gliv, njihovih modrostih in razmišljanju, kako pisati mitologije, ki bi služile sodobnemu človeku. Posvetili se bomo tudi raziskovanju in ustvarjanju predmetov za pripovedovanje, ki šepetajo tako govorcu kot poslušalcu. 

Drugo vozlišče bo udeležence odpeljalo stran od računalniškega zaslona v fizično okolje na zvočni sprehod z meditacijo o nabiralcih gob, ki lahko učijo algoritme.  


MikoMitologije: Pripovedni krog bo on/offline performativna delavnica, ki bo v glavah udeležencev in med njimi stkala micelij z zgodbami o gobah in njihovih praksah preživetja. Spraševali se bomo, kaj nas gobe lahko naučijo in kako njihove modrosti prevesti v sodobno mitologijo. Pisali, snemali, risali in sestavljali bomo spekulativne zgodbe o svetu gliv, ki kot biološka infrastruktura povezujejo podzemlje celotnega planeta.

Potovali bomo po miceliju in raziskovali njegova vozlišča, ki jih vidite na priloženem zemljevidu. Ob vsakem srečanju bomo razvozlali dve vozlišči pripovednega kroga: Pletenje mrež in nabiralci gob, Pripovedniške spore in kartografije in na koncu Gobje zgodbe in mitološko gojišče.

Za sodelovanje na delavnici ni potrebno predhodno znanje, a potrebujete računalnik, internetno povezavo, katerikoli brskalnik, pametni telefon s slušalkami in urejevalnik besedila. Delavnica bo izvedena v treh srečanjih in bo potekala v angleškem jeziku, vsako bo trajalo dve uri, potekala pa bodo preko spletne platforme ZOOM.

Prijave so odprte do 19. marca 2021 na irena.boric@kibla.org. Udeležba je brezplačna.