Top

Amber Jae Slooten in The Fabricant


GLOBINA


digitalna modna kolekcija, video, 2018

GLOBINA – hitrejša moda je digitalna modna kolekcija, ki jo je oblikovala Amber Jae Slooten v sodelovanju s podjetjem The Fabricant. Združuje modno oblikovanje s strojnim učenjem, hkrati pa raziskuje njuno ustvarjalno sobivanje.

Kaj bo ostalo od naših sanj, ko se računalniki naučijo sanjati? Slooten je v sodelovanju s strokovnjaki za 3D animacijo The Fabricant z algoritmom strojnega učenja želela doseči, da se računalnik nauči vizualno predstaviti velik nabor slik, posnetih na tednu mode v Parizu. Nato so umetni inteligenci pustili, da si sama zamisli povsem nove kose oblačil, tako da napoveduje obliko, barvo in potiske, ki jih do tedaj sploh ni poznala. Izmišljene računalniške podobe so služile kot navdih za povsem novo digitalno modno kolekcijo, ki je bila v celoti zamišljena, ustvarjena in izkušena na računalniku. Končna digitalna zbirka je manifestacija hipnotičnih 3D animacij oblek, ki hodijo po srhljivih pokrajinah, ki vsebujejo ostanke modne industrije, plavajoče skozi prizore, medtem ko se avatar premika naprej v hiper-resničnih pokrajinah, ki so nam hkrati poznane, a tudi odtujene.

GLOBINA se podaja v neznano območje digitalne mode, ki združuje modno oblikovanje z najnovejšimi tehnološkimi dosežki in preizprašuje pomen, ki bi ga digitalna revolucija pravzaprav lahko imela za modno oblikovanje in modno industrijo, ter njen okoljski odtis in kako bi lahko vplivala na tiste, ki v tej industriji delajo. Ali morajo biti oblačila sploh fizična, da obstajajo?

https://www.thefabricant.com/deep

Foto: Damjan Švarc © KID KIBLA.